dubbelsparktaekwondo.se

EnglishSwedish

Välkommen till dubbelspark taekwondo

Klubbens nyheter …. Läs mer 

Vad är taekwondo?

Taekwondo är en koreansk kampsport som utvecklades under 1950-talet. Idag har det blivit en olympisk poängsport känd för sina spektakulära bentekniker.

Taekwondo betyder “Foten och handens väg”

Tae betyder “fot”
Kwon betyder “hand”
Do betyder “väg”


Taekwondo främjar individens koncentration, koordination, självkontroll, medvetande, mod, självförtroende samt fysiska och psykiska utveckling.

Programs

Martial art
FÖR ALLA!
Äntligen har vi kickat igång träningen igen!
Är du sugen att prova på Taekwondo?
Tveka inte – Kom förbi och testa!

TKD KIDS

För att lista några fördelar:

Att träna Taekwondo ger livsfärdigheter som disciplin, motivation och respekt

Träning för hantverket visar barn hur de kan få kontakt med sig själva

Taekwondo lär barn hur man hanterar utmaningar och löser konflikter

Det hjälper dem att få självförtroende

Det är ett bra alternativ för fysisk aktivitet

Möt våran huvudtränare

Jag heter Seth Smith och kommer från Ghana. Idag bor jag i Storvreta tillsammans med min familj min fru Lise och mina två barn Awa och India, sedan två år tillbaka.

Från 11 års ålder har jag tränat och tävlat i Taekwondo vilket har lett till 20 års erfarenhet. Jag har uppskattat varje minut av lektionerna och lärt mig många saker så som spark, slag, självdisciplin, uthållighet, hänsyn mot andra, förbättrat min kommunikation samt ökat min mentala hälsa.

Jag vann min första guldmedalj i min hemstad i Ghana, detta ledde mig vidare till ett nationellt mästerskap i Ghana där jag vann guld på 62kg. Detta ledde till att jag gick en instruktörskurs och började att utbildade barn. Jag vann den första Koreanska cupen i Ghana på 62 kg. Detta hjälpte mig att få en fot in i Ghanas landslag. År 2004 fick jag en chans att delta i ett stort mästerskap ”Korean Open”.

Jag flyttade till Norge och vann min första guldmedalj- NC 2013 på 68 kg. Därefter jobbade jag som instruktör för både vuxna och barn i Norge. Jag hade en klass med 30 elever i olika åldrar samt bakgrunder.

Jag har även deltagit i Nord-Norge mästerkapen i Norge där jag vann guld och alltid kommit hem med en medalj från varje mästerskap. Mitt första NM i Norge var silver, 2014-guld, 2015-silver samt 2016-brons. Jag har även deltagit i Kanada open, 2017 samt 2018. Vilket gav mig en fantastisk upplevelse.

Jag är 3 Dan Black belt Kukkiwon. Nu vill jag fortsätta att jobba som instruktör och dela alla mina erfarenheter för samhällets vuxna och barn. Jag ser fram emot en lärorik samt rolig tid tillsammans med er.

Seth Smith